שמיעה של חשש עבודה זרה

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/03/23 12:06 ט באדר התשפג

שאלה

בוקר טוב הרב שי,

אני הולך לפסיכולוג די הרבה שנים (אני בשנות הארבעים לחיי) והטיפול לי בכל מיני עניינים מורכבים בחיים.

הוא יהודי מבוגר וחכם, מבית דתי, הוא כיום מסורתי.

בפגישה האחרונה שלנו, בניסיון לעזור לי עם קושי מסויים שבא ברגע מסויים, הוא ציטט מישהו מתורות המזרח ואמר "אתה יודע... כך וכך אומר כך וכך... תנסה לחשוב על מה שזה אומר עליך או על איך זה יעזור לך בסיטואציה". רעיון פסיכולוגי/פילוסופי. ככלל יש בי רתיעה מדתות ודברים שקשורים לדמויות דתיות ואמירות שאינן שלנו. בגלל שאני אוהב, סומך עליו ומכבד אותו - לא ידעתי אם להקשיב לזה, לעצור אותו, להשתמש בתובנה או לא. אז שתקתי והקשבתי. אני רוצה לדעת מה הגבולות: הייתי אמור לעצור אותו? למחות? להקשיב? מותר להשתמש בידע הפילוסופי הזה? תודה!

תשובה

שלום רב

אתה חייב להשתמש בכל מה שמסייע לך. הרמב"ם הדגיש: קבל את האמת ממי שאמרה.

אתה לא אמור להתייחס לשאלה מי אמר, מה אישיותו ומה דמותו.

אם התוכן מסייע לך, מותר בהחלט

בהצלחה

שי