חששות מדייטים: למה לי זוגיות?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/03/23 02:29 כב באדר התשפג

שאלה

היי אני בת 20 ועוד לא התחלתי לצאת.

בזמן האחרון יש לי ב"ה הרבה הצעות. מצד אחד אני מרגישה בוגרת ובשלה מספיק בשביל להתחיל ומצד שני יש דברים שבכלל לא סגורים אצלי בראש.

בתור אישה-הציפייה שלי מבן זוג היא שיהיה לנו שיח פתוח ושנדבר על הכל, שנשתף את מה שעובר עלינו ושנקשיב ונתמוך אחד בשני.

שמעתי בכמה שיעורים של רבנים שמה שהגבר צריך זה לא כמו מה שהאישה צריכה. שהוא צריך שאני אכבד אותו ויעריך אותו.

אני לא מצליחה להכיל את זה

זאת אהבה?

שאני אצטרך להתאמץ ולהעריך אותו (וככה בעצם "להודות" שהוא "שווה" יותר ממני) ושהוא יצטרך לעשות מאמצים להקשיב לי (אפילו שבאמת אכפת לו) הוא לא אישה והוא לא בנוי כמו אישה אז הוא פחות ירצה לשתף ולפרוק ויהיה לו קשה לשמוע אותי מדברת כל כך הרבה

בעצם מה שזה אומר שלאף אחד מהצדדים הקשר הזה לא באמת ממש טוב

אם גבר היה עם גבר ואישה הייתה עם אישה אז הגבר יודע לאהוב גבר ואישה יודעת לאהוב אישה

אני יודעת שחלק מהעניין זה שהקב"ה ברא אותנו שונים בכוונה אבל לפעמים השוני הזה נראה לי גדול מדי

אני לא יודעת ולא רוצה לדעת לכבד ולהעריך מישהו ולהרגיש שאני מעיקה עליו כשאני רוצה לשתף במה עובר עליי.

ואז עוד לקרוא לדבר הזה אהבה

איך אפשר לקרוא לזה אהבה

____

מעבר לזה- המראה החיצוני חשוב לי עד גבול מסויים, והפנימיות נורא חשובה לי, ויש דברים שאני לא אוכל לוותר עליהם ואני מפחדת להיות בררנית מדי (זאת עוד סיבה שקשה לי להתחיל)

וזה כבר קשה לי להאמין שגבר יכול לאהוב אותי כמו שאני יאהב אותו -את האופי שלו, האישיות שלו. ושהוא בעצם כן יאהב את האופי שלי כי טוב והכל אבל העיקר בשבילו זה המראה החיצוני שלי ושהוא ירצה להתחתן איתי כדי שהוא יוכל לגעת בי

זה דוחה אותי

אני דוחה הצעה אחרי הצעה והזדמנות אחרי הזדמנות ולא מסוגלת להתחיל להכנס לדבר הזה.

תשובה

שלום לך

תודה רבה על השיתוף והצוהר לעולם הפנימי שלך.

צרכים

הנושא הראשון שהעלית הוא הצרכים של גבר ואישה ומה ששמעת מרבנים.

אם נאמר זאת בקצרה:

אשה - הקשבה.

גבר - הערכה.

השאלה המתבקשת היא האם זה נכון?

התשובה במילה אחת היא בוודאי, אבל היא לא מסתכמת בזה.

גם גבר זקוק להקשבה וגם אשה זקוקה להערכה.

לא תמיד זו אותה הערכה או אותה הקשבה אבל זה לאו בהכרח נובע מהשוני בין המינים אלא דווקא בכך שאתם שני אנשים שונים והמשמעות של אהבה, אותה אהבה שקיבלתם מקרב המשפחה הגרעינית הוא שונה.

אכןב יש השפעות מגדריות, אבל דווקא בנישואין יש מקום שמחפש ריפוי לשוני המלאכותי.

לא פעם יש סטיגמה שמשפיעה על המציאות.

כך, כשאומרים שגבר הוא נכה רגשית, שזה ממש לא נכון, זה משפיע על זה שהוא פחות משתף, פחות מדבר ופחות מגלה רגש - למרות שהוא ממש רוצה!

אבל זה לא נתפס גברי לצערנו כי ככה הסביבה מכתיבה.

וכן, דווקא הוא רוצה מקום שיאפשר לו את זה, וזה קיים בנישואין ובזוגיות.

לא פעם אומרים שהאשה צריכה להיות כנועה ושזה התפקיד שלה, אבל היא, את, מחפשת מישהו שיעריך אותך ויכבד אותך באופן ממשי.

לא כדי לאזן מי שווה יותר אלא כדי שתהיה הכרה שכל אחד מכם עומד בפני עצמו.

האם זו אהבה?

לאו בהכרח, אבל הרצון שזה יתממש עם בן/בת זוג מסויימת/ת מעידה על רצון לקשר עמוק, הרצון לעבוד קשה בשביל לשתף, להקשיב, להביע הערכה, לקבל הערכה, לקבל כבוד ועוד קשור לזה.

יש עוד דברים שעוזרים ומסייעים להסביר איך נראית אהבה, אותו רגש פנימי שלא תמיד קל לבטא במילים.

אחד מהדברים שעוזרים לבטא אהבה קשור דווקא בנקודה השניה שכתבת - משיכה.

משיכה

חז"ל אמרו על גבר שהוא לא נושא אשה עד שיראנה.

המראה חשוב לו, והוא חשוב גם לך!

לא רק לך, אלא בכלל זה חשוב לנשים.

זה מעולה שאת יכולה להגיד מה חשוב לך במראה, בדיוק כמו שחשוב שאת יודעת להגדיר מה חשוב לך באופי וזאת גם יודעת לתעדף ביניהם.

ההגדרה הזו חשובה ויחד עם זאת צריך לקחת בחשבון את הקמטים.

אנחנו לא בונים על כל שבן/בת הזוג ישתנו, לא במראה ולא באופי, אבל יש דברים שהם מחוייבי מציאות כמו קמטי הזקנה, אך לא שינויי אופי.

יש דברים שאנחנו לוקחים בחשבון אבל יודעים שנגדל עם זה יש דברים שלא וייתכן שהם ישתנו בעתיד וייתכן שלא.

כדי להבין למה דווקא זה חשוב לך, גם במראה וגם באופי, חשוב שתשאלי את עצמך למה.

לפעמים הסביבה מכתיבה לנו חלק מהניראות שחשובה לנו

זה יכול להיות פאות, כמו שזה יכול להיות רזון וזה יכול להיות גמילות חסדים ולא אסרטיביות.

חשוב מאוד לשאול למה כל דבר חשוב כדי להבין את המשמעות שלו ומתוך כך לדעת כמה לעמוד על הביטוי שלו (פאות) לעומת המהות שלו (יראת שמים, שלפעמים פאות מבטא את זה ולפעמים לא ואפשר למצוא גם ירא שמים בלי פאות).

את לא צריכה לפחד שאת בררנית מידי, לא לגבי מראה ולא לגבי אופי - במיוחד לא אחרי שתבררי למה זה חשוב.

האם הוא גם רואה ללב?

התשובה היא שכן.

אם יש נושא שחוזר על עצמו בתשובה הזו היא המוסכמות החברתיות שמשפיעות.

יש מוסכמה משום מה שכל מה שמעניין גבר זה אשה נאה שיוכל לגעת בה ולהיות איתה.

לשמחתנו זה לא נכון.

לגבר אמנם חשוב המראה אבל גם חשוב האופי. מאוד חשוב לו האופי.

אני אומר את זה לאור התייעצויות של זוגות שקיבלתי לפני ההחלטה הגדולה אם להתחתן או לא.

כל אחד מהם, בנפרד, הציף את מה שמאתגר אותם במראה ובאופי וגיליתי שהמרחק בין גברים לנשים בענין הוא לא כזה גדול כמו שעושים ממנו.

מה שבטוח לא היה שונה הוא שיש רצון לא רק למילוי הצד היצרי אלא בעיקר לבניית קשר עמוק ומהותי.

אם יש רצון למימוש בצד הפיזי - הרי שהוא קיים אצל שני בני הזוג.

אני מאמין שאת זה כבר תרגישי ותחושי כשתמצאי את מי שנכון לך.

אז למה לא?

האמת, אני לא מאמין שחידשתי לך יתר על המידה בדברים האלו.

ברמה השכלית, במודע או שלא במודע, ידעת את זה.

ייתכן ויש בעיקר משהו רגשי שנוצר אותך - אם זה התחושה שמישהו ירצה אותך רק בשביל המגע, או סיבה אחרת.

האם את יודעת להגיד מה הסיבה?

נשמע שאת רוצה להתחיל לצאת אבל יש מעצור, מחסום שעוצר אותך למרות שאת מנסה להתקדם ליעד.

ייתכן וזה גם שהסביבה קבעה שבגיל כזה צריך לצאת ואת מרגישה לחץ מסוים לצאת, למרות שאת רוצה עוד זמן לבנות את עצמך.

אני מזמין אותך לחשוב על השאלה הזו, לבד או איתנו, בשאלה חדשה:

makshivim.org.il/ask-away

וגם במוקד הווטסאפ - 052-468-3927 ובמוקד הטלפוני - כוכבית 8298.

הרבה הצלחה ובעיקר בנחת ולבנין עדי עד מתוך קשר אוהב ומעמיק,

נתנאל

מוקד חברים מקשיבים