השם נדב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/03/23 06:06 ח באדר התשפג

שאלה

בני נדב, נער בן 16 עם צרכים מיוחדים וסובל מאוד בחייו.

האם השם שבחרנו לו קשור לקשיים הרבים שהוא חווה מיום היוולדו?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מבקש לחזק אתכם מאוד בלווי של ילדכם. מי יתן וישלח לו הקב"ה הטבה לחייו, וגם הקלה לחייכם.

קשה להאמין שיש קשר בין שמו של אדם ובין קשיים. יש משמעות מסוימת לשם, אבל לא יהיה זה נכון לתלות את מה שעובר עליו בשם היפה שבחרתם לו.

על כן, נראה לי כי נכון להשתחרר מהמחשבה על שמו, כי לא שם נמצאת התעלומה מפני מה הוא סובל כל כך. וכאמור - ברכה ותפילה שייקל לכולכם.

כל טוב