מחצית השקל ומשלוחי מנות לפורים במצב כלכלי קשה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/02/23 18:31 ו באדר התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום.

כל שנה ב"ה אני ובעלי תורמים לאביונים בפורים ומכינים משלוחי מנות.

השנה המצב הכלכלי שלנו לא מזהיר,בלשון המעטה.

לוקחים הלוואות לקניות או שהמשפחה קונה לנו.

האם עדיין חלה עלינו המצווה הזאת למרות הקושי הכלכלי? אנו מרגישים עם זה ממש לא טוב,שלא נזכה השנה במצווה.

האם ניתן לקחת לקחת ממחצית השקל שהביאו עבורנו לפורים ולקנות בזה משלוחי מנות?

תודה רבה וחג שמח

תשובה

שלום

כל אדם חייב במשלוח מנות ומתנות לאביונים, גם מי שמתפרנס מהצדקה.

אבל מאוד חשוב לדעת שהחיוב הבסיסי הוא קטן ביותר, ולכן במקרה שלכם אין שום עניין שתעברו את החיוב הבסיסי הזה, ובטח שאל תפגעו בקיום הכלכלי הבסיסי שלכם.

מתנות לאביונים - שתי מתנות לשני אביונים. כל מתנה בערך הכי מינימלי, כלומר אפילו חצי שקל לכל עני מספיק.

משלוח מנות - שני מיני אוכל לאדם אחד, ואפשר אפילו כמות בסיסית ביותר, כמו תפוח ומלפפון או שני מיני ממתקים קטנים.

כך שאפשר לקיים את שתי המצוות הללו בכמה שקלים בודדים.

מחצית השקל שאתם מקבלים שייכת לכם לכל מה שאתם צריכים, כולל למצוות הללו. אבל כמובן אל תבזבזו את כל מה שקיבלתם על זה. חשוב להשקיע קצת גם בסעודה ובשמחת הילדים בפורים, וגם לשמור את הכסף שיהיה לכם להמשך.

כל טוב ובהצלחה ושיהיה פורים שמח, ובע"ה הקב"ה ישלח לכם שפע ברכה ושמחה