אוננות ומיניות נשית בהתבגרות: מותר? טבעי?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/02/23 04:35 ז באדר התשפג

שאלה

שלום אני בת דתייה בת 15, גדלתי בבית מאוד פתוח מבחינת מיניות, אימא שלי תמיד אמרה לי שזה משהו טבעי מאד וכו'

זה אחד הדברים שהובילו אותי לגעת בעצמי, וזה היה לי נעים וטוב.

רק אחר כך קראתי קצת והבנתי שהנושא של אוננות נשית הוא לא כזה פתוח ומותר, ושרוב הדעות בהלכה אוסרות את זה.

אני מרגישה כל כך אשמה עכשיו, חוטאת. שאני כבר לא טהורה, לא שמורה לבעלי. זה מלווה אותי כבר כמה ימים וממש קשה לי.

עשיתי משהו נורא? בבקשה תעזרו לי..

תשובה

שלום לך ותודה על השאלה!

קודם כל ממש משמח לראות שהסביבה בה גדלת יודעת לדבר על הנושא בפתיחות בחיוביות. מיניות היא לא נושא שמדברים עליו הרבה, במיוחד במגזר הדתי, ולכן בנות לפעמים טועות לחשוב שהתחושות האלו לא נורמליות. המון פעמים עצם ההסתרה והבושה יכולה לגרום לדברים הנורמטיביים לחלוטין להרגיש כחריגים ואף שלילים.

את נמצאת בגיל בו עוברים עלייך שינויים גופניים גדולים ואיתן מגיעות מחשבות וצרכים מסוימים. הצורך הזה הוא בריא וטוב במהות שלו, נבראנו איתנו ומסיבה טובה, את ממש לא חוטאת, את רק צריכה לחשוב איך את מנתבת אותו למקומות ודרכים איתן את מרגישה בנח.

זה נשמע שאת מאוד מתייסרת על מה שקרה. מאוד חשוב שלא תרגישי רע ותאשימי את עצמך על כך. תנסי לחשוב האם הרגשת האשמה תורמת לך ומקדמת אותך? כנראה מאוד שלא. עדיף שתפני את ההסתכלות שלך קדימה, מה אני בוחרת לעשות מעכשיו? איך אני לא מתעלמת מהתחושות הגופניות שלי ובאותו זמן לא מגיעה למקומות בעייתיים מבחינתי? הסתכלות כזאת תוכל באמת לקדם אותך ולא תהיה הענשה עצמית שרק תפגע בך.

הזכרת את זה שאת מפחדת שזה ישפיע על הזוגיות שלך בעתיד. מיניות היא חלק וחשוב מאוד בקשר זוגי ובאמת גם לפניי שאנחנו נכנסים לקשר יש לנו יכולות השפעה על איך שהיא תיתפס ותתעצב אצלנו. לפעמים אנחנו עלולים להיחשף לתכנים מסוימים שיכולים להשפיע על הציפיות שלנו מזוגיות באופן כללי ועל מיניות בפרט. כדאי שתנסי להימנע מלהיחשף לדברים שישפיעו לרעה על התפיסה שלך את המיניות. זה דבר שאת יכולה לשלוט בו במידה מסוימת. בניגוד לתחושות הגופניות שלא נמצאות תמיד בשליטה שלנו.

לגבי העמדה של ההלכה בנוגע לאוננות נשית, אני מאוד ממליצה לך לקרוא את סדרת המאמרים שכתבה על זה הרבנית אוריה מבורך. היא מפרטת שם על המקורות המתירים והאוסרים בנוסף לזווית הערכית של הנושא. https://merkazyahel.org.il/%d7%a0%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%9f-%d7%91%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%99%d7%a1%d7%95%d7%a8-%d7%94%d7%a8%d7%92%d7%a9%d7%94-%d7%90%d7%95%d7%a0%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%a0%d7%a9%d7%99/

למזלנו היום קיימים הרבה מקורות ופרויקטים שעוזרים להנגיש את הידע על מיניות בצורה ברורה ומזוויות יהודית. יש את "מרכז יהל" שבאתר שלהם תוכלי למצוא כתבות ופודקאסט שמדבר על הנושא ואת "מכון אפרכסת", שם תוכלי למצוא מאמרים ופרקים מהספר שכתבה הרבנית אורה מבורך על הנושא ("מה את מבקשת"- מאוד מומלץ!). אפשר למצוא פרקים מהספר ותשובות של אוריה גם באתר חברים מקשיבים:

https://www.makshivim.org.il/blog/categories/%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94-%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%9A

זכית לגדול בבית בו מדברים על מיניות בצורה פתוחה לכן אם את מרגישה בנוח מומלץ מאוד שפשוט תעלי את העניין מול אמא שלך, ייתכן והיא תעזור לך להתמודד עם המחשבות והתהיות שהנושא הזה מעלה אצלך. את יכולה גם לפתוח את הנושא עם מדריכה או חברה איתה את מרגישה בנוח. כמובן שאת תמיד מאוד מוזמנת לפנות אלינו בטלפון כוכבית 8298 לספר איך הולך, לעדכן, וגם להיעזר באנשי המקצוע במוקד בכל שאלה. אפשר גם בווטסאפ, במספר: 052-468-3927. וכמובן גם לשאול שאלות נוספות באמצעות האתר makshivim.org.il/ask-away . נשמח לדבר אתך!

בהצלחה!

מוקד חברים מקשיבים