השתתפות בתפילין אישה נואפת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/02/23 16:08 ו באדר התשפג

שאלה

אני גרוש בשל רומן של גרושתי בנישואין, שהיא הודתה בו בבית משפט.

האם היא יכולה להשתתף ברכישת התפילין של הבנים שלנו?

אני חוזר בתשובה ומבחינתי אני לא רוצה שהיא תטמא את הקדושה של התפילין של הבנים שלי.

(תאומים בני 13)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

טומאה עוברת רק "בחיבורין" במגע מטמא לטהור, טומאה לא עוברת מאחד לשני באויר. אפילו אדם טמא שקונה משהו רק המגע מטמא ולא הקניין. על כן אין כל בעיה שהאשה תקנה תפילין ותשתתף אתך בתפילין של הבנים שלכם.

באופן כללי חשוב שהתאומים יבואו לבר המצווה בשמחה ובאהבה, ומריבות בדך כלל לא מביאות לידי שמחה. על כן מעטו במריבות הרבו בשמחה כדי שהתאומים יזכו לעול שמים באהבה.

בברכת מזל טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ