ברכת יחסי אישות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/02/23 08:09 ו באדר התשפג

שאלה

שלום הרב שרלו,

מדוע עקרונית מברכים על הרבה מעשים ועל מעשה האישות אין מברכים? האם יש ספק שמדובר במדרגה רוחנית גבוהה יותר למשל מאכילה או שתייה?

תודה

תשובה

שלום וברכה

אינני יודע בוודאות, אבל אני יכול להציע שלוש אפשרויות, ובוודאי יש יותר:

א. ביסוד ההלכה, יש ברכה על יחסי אישות. ראו https://bit.ly/3Y2zXt1, ושם גם את הסיבות שאין אנו מברכים אותה בזמן הזה.

ב. ראשונים כתבו כי מצווה שאינה מקוימת על ידי האדם לבדו, אלא היא אינטרקציה בין בני אדם, כגון מצוות צדקה, לא מברכים עליה, כי אין זה ברור שהצד השני שותף במעשה, ואולי יבטלו.

ג. קיום יחסי אישות הוא חלק מיסוד החיים, ואפשר שעל כך אין ברכה, כגון שאין ברכה על נשימה וכדו'.

וכאמור, בוודאי יש סיבות נוספות.

כל טוב