אני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/02/23 08:35 ה באדר התשפג

שאלה

אני לא מבין אותך אני קראתי ששדים עזרו לבני אדם לייצר טכנולוגיה קוראים לו עזעאל אז הוא נחשב לטוב?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לעם ישראל יש קשר ישיר עם בורא עולם - מתפללים רק אליו, לא לאף אחד אחר. על כך נאמר: "לא יהיה לך אלוהים אחרים על פני".

בורא עולם ברא גם את השדים, את לילית ואת עזאזל ודומיהם. יש כאלה שמחפשים דרכים להתקשר לשדים, הם כוחות הטומאה. ישראל לא רוצים קשר עם הטומאה ולא צריכים קשר עם הטומאה מפני שיש לנו אפשרות לפנות אל ריבון עולם.

אני יכול לומר לך את מה שאמר משה רבינו עליו השלום: "...הַחַיִּים וְהַמָּוֶת נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַבְּרָכָה וְהַקְּלָלָה וּבָחַרְתָּ בַּחַיִּים לְמַעַן תִּחְיֶה אַתָּה וְזַרְעֶךָ".

לא כופים על אדם במה לבחור - מציגים לפניו את החיים והמוות, הברכה והקללה, ממליצים לבחור בחיים ובברכה.