מתי המשיח יבוא???

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/03/23 15:01 י באדר התשפג

שאלה

שלום. רציתי לשאול מתי המשיח יגיע. אני מחכה כבר מלא זמן והוא לא מגיע. מה הסיבה?

תשובה

שלום נועם.

השאלה שלך מצוינת. כולנו באמת מחכים ומצפים לבואו של המשיח. הציפיה לבואו היא אחד מעיקרי האמונה ביהדות. אבל חשוב לשים לב שציפיה היא לא המתנה. אנחנו לא עוצרים הכל ומחכים, אלא פועלים כמיטב יכולתנו לעשות טוב, ובמקביל מצפים שתגיע גאולה.

מה זה אומר "משיח"? מה זאת "גאולה"? אנחנו לא לגמרי יודעים. יש כל מיני פרשנויות. אבל באופן כללי, מדובר במציאות שבה מתבררים דברים שונים שהיום אינם מספיק ברורים ביהדות, ושבה לאומה הישראלית יש עצמאות ויציבות בין העמים. ובשני הסעיפים האלה אפשר למצוא כבר כיום התפתחות גדולה בשנים האחרונות. ולכן רבים רואים בתקופתנו "התחלה" של דור הגאולה. תוכל לקרוא על כך עוד - כאן:

https://www.yeshiva.org.il/ask/121939

באופן כללי ביהדות יש דגש על ההשתדלות ועל המעשה. לא רק תקוות, לא רק תפילות, אלא חסד, מעשים טובים, אהבת אחים, וגם סבלנות. ולכן כל יום שבו אתה מצליח להיות נחמד לאחים ולהורים, לשמוח עם החברים, ללמוד, להתנדב, ולעשות טוב לעצמך ולאחרים - הוא יום שבו פעלת להביא את הגאולה. וגם אם היא לא תגיע באותו היום, בכל זאת הרווחנו בזכותך!

מוזמן מאוד להמשיך לשתף אותנו ולעדכן איך הולך. אפשר כאן באתר בשאלה חדשה:

makshivim.org.il/ask-away

וגם במוקד הווטסאפ - 052-468-3927 ובמוקד הטלפוני - כוכבית 8298.

בהצלחה!

אוהד

מוקד חברים מקשיבים