דיני ממונות

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/02/23 18:30 א באדר התשפג

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה חשובה מאוד, אשמח להכוונה בעניין.

אני עובדת בחברה גדולה בצוות של 2

אני אחת מהצוות, חברתי לצוות משתכרת ב3000 שח יותר ממני, זאת כי היא הגיעה עם ניסיון מהתחום ואני לא (היא הגיעה אחריי כחצי שנה ואני לימדתי אותה את רוב התפקיד)

במשך שנתיים וחצי לא פתחתי את פי (קיבלתי העלאות אבל הפער בינינו כיום הוא 3000 ש״ח)

שאלתי היא זו,

הבחורה מתכננת לעזוב, האם מבחינה הלכתית אני יכולה לאיים בפיטורים אם לא אקבל השוואת שכר לשכר שלה ?

יש לציין , אנחנו עושות בדיוק את אותה העבודה, אותו תפקיד, אני עובדת גם יותר שעות, לא מחסירה ימי עבודה כמעט בכלל ונמנעתי מלהעלות את הנושא במשך 3 שנים כדי לא חלילה לפגוע בפרנסתה עם זאת צברתי ותק כרגע ובמקום אחר אשתכר אפילו יותר מהמתוכנן פה .

אשמח לדעת מה ההמלצה בעניין , כיצד עליי לפעול?

תודה מראש.

תשובה

שלום רב ..אין מניעה לאיים בהתפטרות, רק קחי בחשבון שאולי תאלצי לממשו.

בברכה .

שי