איך להפסיק לצפות בתוכן לא צנוע? והאם לספר להורים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 02/03/23 23:01 ט באדר התשפג

שאלה

אני ראיתי תכנים לא צנועים ואני ממש רוצה להפסיק אבל כל פעם אני נופל מחדש ויש בי משהו שאומר שכדאי לספר להורים שלי אבל אני מאוד מתבייש איך אני יכול להפסיק לחלוטין והאם כדאי לי לספר להורים?

תשובה

הי.

ההתמודדות עם המיניות שמתפתחת היא מאוד לא קלה. וטוב שאתה מצליח לשתף אותנו!

להפסיק וזהו - זה קשה. לא תמיד אפשרי. לכן כדאי לנסות כמה דברים אחרים:

1. להפחית ולהימנע כשאפשר.

2. לא לתת לנפילה הזאת לדכדך אותנו (טיפים בנושא: https://www.makshivim.org.il/answer?id=1127064).

3. להמשיך להשקיע בדברים שעושים לנו טוב: חברים, משפחה, תחביבים, וכו'.

לגבי לספר להורים: זה מאוד תלוי בהרגשה שלך. באופן כללי זה מצוין שתהיה פתיחות עם ההורים. ולכן אם יש לך רצון לשתף אותם - לך על זה!

יחד עם זאת, קח בחשבון שיכול להיות שהם יגיבו באופן כזה או אחר. קשה לצפות איך (ואנחנו כאן במוקד גם לא מכירים אותם).

השיתוף של ההורים יכול לאפשר לך לפרוק מהלב, וגם לקבל מהם חיבוק ותמיכה. וזה מצוין.

תחושת הבושה והאשמה היא מאוד טבעית. אבל נסה להזכיר לעצמך כמה נקודות חשובות, באופן כללי ובמיוחד כשאתה נתקף בתחושות הקשות:

1. מיניות היא דבר טבעי. היצר המיני הוא דבר בריא וחשוב. לוקח לו כמה שנים להתגבש ולהתייצב, ואחרי השנים האלה ("גיל ההתבגרות") יש גם אפשרות לרתום את היצר למטרות טובות: חתונה ומשפחה. אבל יש תקופה של כמה שנים שבמהלכה יש תסכול והתמודדות.

2. אנחנו לא מושלמים. אתה מכיר מישהו שאף פעם לא דיבר בתפילה? אני לא מכיר. וגם אם תיכנס מחר כמעט לכל בית כנסת, תראה אנשים שמדברים בתפילה. לא כי הם רעים, אלא כי זאת נפילה נפוצה. אותו הדבר לגבי צפייה בתוכן מיני, אוננות, ודברים אחרים. אין פתרון של "זבנג וגמרנו", וזה בסדר. המפתח הוא לא להגדיר את עצמנו על פי הנפילות, אלא על פי ההצלחות. הרי רוב הזמן אתה לא בנפילה. רוב האנשים לא מדברים כל התפילה. ורוב האנשים לא נופלים באינטרנט כל היום וכל השבוע. זה היוצא מן הכלל. באופן כללי אתה בסדר.

3. עם הזמן אתה תכיר יותר מקרוב את היצרים הטבעיים האלה, ויהיו לך יותר כלים להתמודד איתם. אין משהו אחד שמצליח לכולם. לכל אחד יש דרכים אחרות. ואתה מאוד מוזמן לשתף אותנו, ויחד נמצא את הדרכים שמתאימות לך. אפשר כאן באתר בשאלה חדשה:

makshivim.org.il/ask-away

וגם במוקד הווטסאפ - 052-468-3927 ובמוקד הטלפוני - כוכבית 8298.

בהצלחה!

אוהד

מוקד חברים מקשיבים