התעסקות בעבודה בחול המועד פסח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/02/23 18:31 כד בשבט התשפג

שאלה

שלום,

ידוע לי כי אסור לעבוד בחול המועד של פסח . עם זאת, רציתי לשאול- מכיוון שאני מורה, אני ככל הנראה מתכננת במהלך ימים אלו לשבת מול המחשב על הכנת חומרי למידה. האם מותר שאעשה זאת ?

אני משתדלת כן ביום יום שלי להכין שיעורים כי אין לי ברירה, אך הרבה פעמים זה על חשבון החיים האישיים שלי וזה די שוחק.

אשמח לתשובה.

יום טוב

תשובה

שלום לך

פשוט שאסור.

ימי חול המועד הם ימי מועד לעסוק בהם בתורה ובמצוות ובחיי המשפחה.

מעבר לאיסור אין גם הגיון במעשיך

את בעצמך אומרת שעבודתך על החשבון האישיים שלך - והנה הקב"ה זימן לך שבוע ימים לחיזוק החיים האישיים, ובדעתך להזניח אותם כדי להכין חומרי למידה - ?

בברכת חג שמח

דוד לוי