עליה לתורה

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/02/23 08:16 כח בשבט התשפג

שאלה

שלום רב

בני נולד בט' בתמוז ועתיד לעלות לתורה ביוני הקרוב, ימלאו לו 13 ביום רביעי ה28 לחודש יוני 23.

מכיוון שבכותל ניתן לעלות רק בימי שני וחמישי רציתי לברר האם יוכל לעלות לתורה ביום שני ה26.6 יומיים לפני שימלאו לו 13 ולאחר מכן יעלה בשבת חתן 1.7.23 שהוא כבר בן 13 .

האם אפשרי ? לעלות יומיים לפני שמלאו 13 כדת וכדין ? האם יקרא באופן מלא את הפרשה שלו או רק חלק בגלל שהקדמנו ?

אודה לתשובתך

תשובה

שלום רב ומזל טוב

התאריך לעליה לתורה נקבע על פי התאריך העברי.

אפשר לבדוק את התאריך העברי של הלידה על פי לוח המצוי באפליקציות.

אפשר לעלות לתורה ביום השני או החמישי הראשון שאחרי תאריך יום ההולדת.

בהצלחה,

שי