לימוד תורה בשמחה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/02/23 00:40 כה בשבט התשפג

שאלה

שלום לרב

ראשית אציין שאני אדם חילוני שמאמין בכל ללא עוררין.

בשנתיים האחרונות התחלתי ללמוד תורה לבד וביום שומע אין ספור שיעורים דרך היוטיוב במחשב הנייד ואף ברכב בדרך הבייתה.

בכל פעם שנתקלתי בציטוט של רבנים אחרים בספרים,רכשתי את הספר כדי לראות את התשובה במלואה.

מצאתי את עצמי עם 100 ספרים לפחות ופתאום היצר שלי מכניס בי פקפוקים שבחיים לא אצליח ללמוד את כולם וחבל על הזמן שלי.

מפה לשם מצאתי את עצמי מתעניין רק בהלכות ולומד דף יומי בשוטנשטיין בלבד ובעיקר הלכות יומיות וקצת פרשת שבוע מתוך אור החיים וזרע שמשון.

לצערי הקליטה האישית לא משהו ומביא אותי לייאוש קל, לשמחתי לא מוותר ומנסה בכל יום מעת לעת לצערי לא בשמחה גדולה ומתוך דחף בלבד כדי להכניע את היצר הפנימי שמנסה לייאש אותי.

״אין הביישן למד״

בכבוד רב.

תשובה

שלום לך

תזכה למצוות על לימוד התורה.

התורה היא רחבה מיני ים וכמו אינסוף - כל הזמן אתה לומד. היא גם שונה מלימוד אחר שבו המטרה היא לדעת - כאן המטרה היא ללמוד את דבר השם ולא להקיף יידע. מסיבה זו מברכים בבוקר לעסוק בדברי תורה ולא מברכים ללמוד את התורה.

כמו שכתבת 'אין הבישן למד' ויחד עם זאת אדם למד במה שליבו חפץ מתוך כל הדבר האינסופי הזה. ברור שלא תצליח ללמוד את כל הספרים. כמו שהתנא במסכת אבות אומר "לא עליך המלאכה לגמור, ואין אתה בן חורין ליבטל ממנה".

בהצלחה דוד לוי