עמותת ידידים לחילוץ - סדרי קדימות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/02/23 18:32 יח בשבט התשפג

שאלה

שלום הרב אני מתנדב בארגון ידידים, בארגון יש לי פלקציה שכל אירוע שיש )פנצ'ר וכו( כל הכוננים מקבלים קריאה ואז אחד מהכוננים לוקח אותה ואמור לטפל, רציתי לשאול אם כונן לקח את הקריאה ואני נמצא ליד ויכול לסייע לפניו האם זה מותר או שזה נחשב שאני גונב לו את המצווה?

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה מעניינת.

ראשית, צריך לבדוק את התקנון של ״ידידיםֿ״, שכן אם יש התייחסות לשאלה זו בתקנון - יש לפעול לפי התקנון.

אם אין, נראה כי המטרה העיקרית היא המצפה לחילוץ, ואם הדבר הוא לטובתו - צריך לפעול לאור כך, ולא לאור המצוות של המחלצים.

כל טוב ויישר כוח על ההתנדבות