הדלקת נרות שבת חדשים שהיו על קברי צדיק

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 17/02/23 09:40 כו בשבט התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

היינו בטיול מאורגן ועצרנו אצל קבר הצדיק הבאבא סאלי, חברה אמרה לי לקנות נרות שבת להניח אותם על קברו להתפלל, לבקש ואז לקחת את הנרות שקניתי הבייתה ולהדליק בשבת כי הם מקודשים. שאלתי האם מותר להדליק בשבת כי לפי ידיעתי כל מה שבבית העלמין טמא, מה לעשות עם הנרות ? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ביהדות בתי קברות הם טמאים, ולכן לכהנים ולנזירים אסור להיכנס לבתי קברות.

לגבי קברי צדיקים, ישנו דיון ארוך בין גדולי ישראל, אם ראוי להתפלל שם. ובכל אופן הדעה המוסכמת שגם שם לקברי צדיקים אסור לכהנים ונזירים להיכנס.

לגבי הנרות עצמם, היום כולנו טמאי מתים, ולא מקפידים על אכילת קודשים בטהרה, ולכן מותר להשתמש גם בחפצים שהיו מעל קבר.

וגם לגבי הדלקת נרות שבת (שמדליקים לפני שבת) מותר להשתמש בנרות, מכיוון שאין קדושה עצמית לנרות שבת, אלא רק מקיימים איתם מצווה חשובה.

בברכה רבה