הלכות אבלות

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/02/23 08:18 כח בשבט התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בשנת אבל כפולה לצערי על הורי. בעוד כחודש תסתיים השנה ע אבי ובר"ח אב תסתיים שנת האבל על אמי.

כגרושה שמנסה להקים בית מחדש בע"ה ישנה קבוצה שמארגנת מדי פעם מפגשים. כל מה שקשור לימי הולדת או מפגשים עם מוזיקה, כמובן שנמנעתי עד עכשיו ללכת וכך אוסיף עד תום תקופת האבלות. השאלה היא האם למפגש הכולל ארוחת ערב בבית של מישהי, ושם הזדמנות כמובן להכיר אנשים חדשים גם אסור ללכת? בידיעה שוודאות לא תושמע שם מוזיקה?

תשובה

שלום לך

משתתף בצערך העמוק.

אם הרעיון המרכזי הוא הקמת בית, את יכולה ללכת.

ואם אפשר למעט בחשיפה למוזיקה וכו, מה טוב.

בהצלחה,

שי