הורות משותפת

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/02/23 08:20 כח בשבט התשפג

שאלה

לכבוד הרב שלום,

השאלה שלי היא לגבי הורות משותפת. אני בגיל שרוב ההצעות שאני מקבל מעלות ספק לגבי הפוריות של האשה ( בנות 43 ומעלה ) ואני בן 51.

ואני רוצה מאד להביא ילדים .

אני שוקל את האופציה של הורות משותפת ללא קידושין , והשאלה שלי האם במידה והקשר הוא ישיר ( לא הפריה חוץ גופית, אלא ביחסי אישות על פי דיני הטהרה ) , האם יש בעיה הלכתית?

ובמידה והקידושין מחויבים , האם אפשר לקדש אישה לצורך הבאת ילדים ולאחר מכן במידה והקשר לא מתאים , אז לנתק אותו.

אשמח אם תוכל לשם את עצמך במקום שלי .

בברכה.

תשובה

שלום רב

אלה אינן שאלות שראוי להשיב עליהן ללא הכרות, ולכן ממליץ לך לפנות לפוסק הלכה ולדון בדרך המותרת ובהשלכות.

בברכה

שי