מה הנוסח של הגומל שאומרים האנשים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/06/23 13:18 א בתמוז התשפג

שאלה

נכחתי באיזה מסיבה של הולדת בת אצלינו בבניין והאמא ברכה את ברכת הגומל .עד כאן הכל טוב ויפה אבל האנשים לא אמרו אמן אלא כל אחד אמר משהו אחר וסיים במילה אחרת. מה זה אמור להיות?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית ייר כוח עצום וגדול על כך שזכית להשתתף בהודאה לקב"ה על פלא של לידה. זה דבר עצום וגדול!!

הנוסח של ברכת המשיבים לברכת המברך הוא " אמן. האל שגמלך כל טוב הוא יגמלך כל טוב סלה"

והמברך אומר אחריהם אמן,כן יהי רצון.

עיין בספר בן איש חי פרשת עקב שמביא את הנוסח הזה. וכך הוא המנהג של הספרדים והאשכנזים גם יחד.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.