צפייה בסדרה לא חינוכית

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 17/02/23 16:06 כו בשבט התשפג

שאלה

עד כמה אסור לצפות בסדרה עם קצת תוכן מיני אבל לא תוכן מיני עד כדי כך מצנזרים הכל או לא מראים בכלל.

אם אתה שואל לסדרה קוראים family gay

תשובה

שלום וברכה,

אקדים, מאוד קשה לעשות חילוקים באיזה שלב בסרט כבר עדיף שלא לראות. הכלל המנחה הוא שאסור לאדם להגיע לידי הרהורי עבירה, וכל מה שמגרה אותו לכך זה כבר איסור.

כפי שדורשים חז"ל: "ונשמרת מכל דבר רע" "שלא יהרהר אדם ביום...". ולכן הייתי ממליץ לך לא להתחיל בכך.

ובפרט, כשמתחילים מאוד קשה להפסיק.

יש להוסיף שעדיף שלא לראות בכלל סדרות של סרטים.

הסרטים משפיעים עלינו המון (במודע ובתת מודע), ופעמים רבות מעבירים לנו מסרים שנוגדים את ערכי התורה ופוגמים בקדושה של האדם.

אינני מכיר את הסדרה ברוך ה'.

אבל כהמלצה מראש מציע לך לנסות להשקיע את הזמן הפנוי בעיסוקים חיובים כולל שמיעות שיעורי של לימוד תורה, ולא לבלות את זמנך להבל וריק.

כמובן, שהדברים דורשים העמקה יותר.

בהצלחה רבה בכל מעשה ידיך.