רגשות אשמה

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/01/23 12:08 ד בשבט התשפג

שאלה

רציתי להתייעץ איתך.. התחתנתי ולצערי לא התלבשתי באופן צנוע ( מגיעה מרקע דתי אבל כיום לא שומרת שבת). מאז ומתמיד הייתה לי זיקה לדת, אך בשנים האחרונות התרחקתי אבל בלב היה לי מקום לזה וידעתי שמתישהו אני אוכל להתחזק בעתיד.. מאז החתונה אני מרגישה פשוט רגשות אשם ,לא באלי לראות את התמונות וכשאני רואה זה עושה לי רע ואני בוכה. אני מרגישה שהכול קרה כדי לעורר אותי באיזשהו מקום.. שאבין כמה התרחקתי מהדרך שבה הייתי. יש לי רצון גדול להתחזק, איך אפשר להתחזק בהדרגתיות?איך אפשר להתנתק מהעבר ומרגשות האשם לגבי הצניעות בחתונה? אשמח שתייעץ לי ,תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

רגשות אשם אינן תכנית עבודה.

כולנו ספר אחד עם פרקים רבים. בחלקם אנו גאים, בחלקם פחות. מה שחשוב הוא להתמקד בכתיבת הפרק הבא של סיפור חיינו, מתוך אמונה גדולה שכל אחד ואחת בוחרים את דרך התיקון שלהם מתוך אהבת עצמם ולא מתוך ניכור ממי וממה שהם.

מציע להתמקד במה שיבוא מחר ולא במה שאירע אמש.

רגשי האשם אינם מנוע של צמיחה, פעמים רבות הם מבטיחים שקיעה.

כל אדם יודע: כל זמן שהנר דולק, אפשר לתקן

בהצלחה,

שי