נטילה לטיבולו במשקה

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/01/23 12:07 ד בשבט התשפג

שאלה

באחת התשובות שהועלו באתר נאמר שיש ליטול ידיו לזיתים או חמוצים מכיוון שנוח לו שהם רטובים שזה מנקה אותם ולכן זה ב"כי יותן". נאמר גם שאין צורך ליטול אם המשקה מבושל.

שאלתי היא 1. המים בקופסה לא ניתנו לצורך שטיפה אלא שמירה/טעם ומבחינתי אין רצוני במים והראיה שאני שופך אותם.

2. כבוש כמבושל דמי ואמרנו שאין צורך ליטול במשקה שבושל.

תודה

תשובה

המ"ב (סי' קנח ס"ק כו) כתב, ובכבושים (כגון מלפפון וכיוצ"ב) בודאי נכון להחמיר ליטול ידיים, אם לא שנתגבנו ממים שעליהם. ע"כ.

אכן, באליה רבה (שם ס"ק ה) נפסק שכבוש כמבושל אמרינן גם לענין זה (הובא בשער הציון שם ס"ק לב).

לדעת החיי אדם (כלל לו אות ז) על פירות כבושים ספק אם צריך ליטול ידיים. ע"ש. מכיון שיש פוסקים שסוברים שאין צריך נטילה. ואף על פי שלהלכה חייב ליטול ידיו, מכל מקום לא יברך על הנטילה, שספק ברכות להקל.

בהצלחה

שי