יוצא עם גויה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 17/02/23 09:36 כו בשבט התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני יוצא עם בחורה מדהימה מבחינת אופי והכל, היא חצי ארמנית חצי מרוקאית, אבא שלה הוא ארמני (נוצרי), אמא שלה יהודיה, הקטע פה שהיא אמרה לי שאבא של אמא שלה הוא גם נוצרי אבל סבתא שלה יהודייה, וכשהיא הייתה בצבא היא עברה קורס נתיב, האם זה תקין ?

מצד שני יש את המשפחה שלי שאבא שלי לא כזה בעד וגם אמא שלי לא כזה בעד אבל הם יקבלו הכל ולגבי שאר המשפחה ( סבתות דודים וכו..) אני לא יודע מה דעתם תהיה או איך הם יגיבו.

אני ממש אוהב אותה ונקרע לגזרים ולא יודע מה לעשות .

תשובה

שלום וברכה,

על פי היהדות הדת נקבעת על פי האמא.

אם אמא שלה יהודיה, ואמא של אמא שלה יהודיה אז גם היא יהודיה, ואתם רשאים להינשא כדת משה וישראל.

אם אחת האימהות בדורות הקודמים (מהצד רק של האימהות) לא יהודיה, אז גם הכלה לא יהודיה, ואז היא תצטרך לעבור גיור. ורק אחר כך תוכלו להתחתן.

בהצלחה רבה,

הלל