פדיון הבן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 05/01/23 00:46 יב בטבת התשפג

שאלה

בשעה טובה נולד לי בן בכור בתאריך י״ח כסלו בשעה 14:58

מתי צריך לקיים את מצוות הפדיון?

אשמח לתאריך ושעה מדוייקים, אני הסתבכתי עם לספור לבד ושאלתי 2 כהנים שנתנו לי תשובות שונות… אשמח לשמוע את דעתך.

תודה וערב נעים.

תשובה

לשואלת היקרה שלום ומזל טוב!

תזכו לגדלו בנחת ובבריאות שלמה.

את הפדיון יש לקיים ביום רביעי 11.1 בשעות הבוקר או הצהריים.

יש מקילים לקיים בלילה לפני, כלומר יום שלישי 10.1 אחרי השעה 17:10.

מזל טוב!

הרחבה:

כתוב בתורה: "וּפְדוּיָו מִבֶּן חֹדֶשׁ תִּפְדֶּה", כלומר את הפדיון צריך לערוך לאחר שימלאו לבכור חודש ימים.

חודש רגיל הוא שלושים יום, ולכן כשמגיע התינוק ליומו השלושים ואחד – מצווה לפדותו.

בחשבון הימים כוללים גם את יום הלידה וגם את יום הפדיון.

יש מהפוסקים שאמרו, שעיקר החשבון תלוי בזמנו המדויק של חודש הלבנה, שהוא עשרים ותשעה ימים ועוד שתים עשרה שעות וכארבעים וארבע דקות. כלומר שאם הבן נולד בסוף היום כמו אצלכם לא יוכלו לפדות את הבן בלילה של יום השלושים ואחד אלא רק ביום למחרת (ב"ח וש"ך, ויעויין פתחי תשובה יו"ד שה, יז; דעת כהן קפ"ה).