איך היצר הרע משמש לטובה ולעבודת ה׳ ?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/12/22 13:05 ה בטבת התשפג

שאלה

שלום,

איך היצר הרע משמש לטובה ולעבודת ה׳ ?

איך ארבעת מידות הנפש אמורים לשמש לטובה ולעבודת ה׳?

מה טוב ביצר הרע?

אני שואל כי אני מנסה להפוך את היצר הרע לטוב?

בנתים הדבר היחיד שמצאתי שאני מחדד את השכל על ידי שאני מפקח על מעשי כל הזמן בהתגברות על העצלות וכל הזמן נלחם הנטייה הטבעית שלי לחיים קלים ולא להתמודד עם אתגרים ובעיות בלימודים.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הטוב ביצר הרע: הוא מאתגר ומוציא מאתנו את היותר טוב שיש בנו.

כמו אדם שרוצה לשפר את הכושר הגופני שלו, הוא מניף משקולות כבדות, ככה מחזק את כוחו.

היצר הרע הוא המשקולות הכבדות שאנחנו צריכים להניף וכך לחזק את כוחנו המוסרי והרוחני.

אתה לא צריך להפוך את היצר הרע לטוב. אתה צריך להפוך את עצמך לטוב מתוך ההתמודדות עם יצר הרע.

הופכים טובים מתוך ההתגברות על היצר הרע - כך היצר הרע דוחף אותנו להיות טובים יותר.

אתה צריך לזהות את המקום בוא מופיע היצר הרע, גם להתעקש ולא לוותר לו, להתמודד ולהתגבר עליו.