אני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/12/22 12:24 ה בטבת התשפג

שאלה

אמרת שהאל התנכי הציע לעמים אחרים את התורה אבל מה עם נגיד השטן יש לו גם תורה משלו? כמו סיטרא אחרא שהוא הציע לעמים אחרים אני מקווה שהשאלה שלי לא מוזרה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

תשובתי מורכבת ממספר חלקים:

1. אני מכבד את הזכות שלך לבחור מילים לשאלה שלך. אבל אני לא מכיר 'אל תנ"כי' ואל אחר: 'לא תנ"כי'. בעולמי יש אל אחד: בורא עולם - נותן תורה - משגיח על תבל ומלואה, ועל עם ישראל בפרט.

2. על פי היהדות, אין שום גורם שפועל בעולם ללא רצון האל האחד. השטן (='סיטרא אחרא' הוא כינוי לאותו שטן) פועל רק ברצון אלוקים ובהכוונתו.

3. לכן לא יתכן שתהיה לשטן תורה משלו.

4. השאלה שלך לא מוזרה - עובדה שאני משיב עליך באריכות.