קבלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/12/22 12:17 ה בטבת התשפג

שאלה

בס''ד

היי,יש רב מקובל אמריקאי אורתודוקסי שלמד קבלה אצל המקובל מרדכי שרעבי,האם מותר להקשיב לו לפי היהדות?

הוא מסביר דברים עמוקים על הזוהר הקדוש שאחרים לא מסבירים ממש.

כמו עולמות תחתונים,יקום מקביל,מדיטציות אבל הדבר העיקרי ספר חנוך וחייזרים.

מצד אחד הוא רב לכל דבר הולך לפי ההלכה למד אצל ההכי גדולים מצד שני לא ראיתי כימעט אף רב מדבר כמוהו ומסביר ממש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כל עוד הוא לא אומר דברים נגד אמונת ישראל, נגד תורה ומצוות ונגד עמ"י אני לא מוצא סיבה לפסול אותו חלילה!

עם זאת צריך להתייחס לדברים מוזרים בספקנות רבה, ככל שפחות רבנים אוחזים בדברים כך גדול הספק באמינותם.

וודאי אין ללכת אחריו בעיניים עצומות.