אזכרה אשכנזים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/12/22 15:54 ב בטבת התשפג

שאלה

אני ממוצא ספרדי אז לא יודעת אין מנהגי האבלות של האשכנזים.

חמתי ז"ל ממוצא רומני (אשכנזים) היא נפטרה בו׳ בשבט ה׳תשפ״ב הבנו שאצל האשכנזים עושים אזכרה לאחר 12 חודשים. אבל את הקדיש מסיימים לאחר 11 חודשים. מה צריך לעשות? להעלות לבית העלמין לאחר 12 חודשים ומה לקרוא? האם לקיין סעודה לאחר 12 חודשים?

תודה רבה על תשובתך,

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בכל העדות מסיימים קדיש יתום בסוף 11 חודש.

אצל האשכנזים לא מציינים תאריך של 11 חודש בדרכים נוספות.

ב -12 חודש, מסתיימת האבלות של הבנים והבנות (בגלל השנה המעוברת, 12 חודש לא זהים ליום הפטירה).

ביום השנה - תאריך הפטירה, מקיימים את האזכרה, הלימוד, העליה לקבר והקדיש. ככה בכל שנה.

אצל האשכנזים אין סעודה.