שינוי שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/12/22 15:45 ב בטבת התשפג

שאלה

שלום רב, כשנולדתי הורי קראו לי רות, בגיל 24 יצאתי בשאלה וההורים החליטו להוסיף לי שם ללא ידיעתיאו הסכמתי והם מתפללים עלי בשם אלטע רות אבל פונים אלי בשם רות.

האם הלכתית הוספת השם נחשבת? האם אפשר לעלות לתורה ולשנות את שמי חזרה לרות? הצעד שלהם מכאיב לי מאד

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. למיטב ידיעתי אין אפשרות לבטל הוספת שם.

2. בכלל לא ברור לי שאבא יכול להוסיף שם לבתו הבוגרת בלי ידיעתה ובלי הסמכתה אבל אני לא בקיא בנושא כדי לקבוע הלכה

3. בחיי השגרה את יכולה להתנהל עם השם היחיד שלך. השם הנוסף (אם יש לכך תוקף) משמעותי רק לעניין ברכות ותפילות עליך, ולכתיבת מסמך בעל תוקף הלכתי, כמו כתובה או גט - (לא עלינו).

אני בטוח שגדולים ממני בתורה ידעו להשיב לך על השאלה אם יש תוקף לשם שניתן לך ללא ידיעתך וללא הסכמתך, ממליץ לך לפנות אליהם.