ביקור בגן החיות התנ"כי בשבתות וימים טובים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/12/22 00:52 ב בטבת התשפג

שאלה

אני כיום נשוי עם 2 ילדים (בנים) בגילאים 2.8 ו-1.6

הילדים ברוך השם מלאים אנרגיה.

הבית שלנו מאוד קטן וצפוף וצריך להוציא את הילדים.

הגני משחקים בשכונה לרוב נמצאים על כבישיים ראשיים (שלצערי נוסעים בהם גם בשבתות וחגים) דבר שמקשה לנו מאוד על הוצאת הילדים לגני משחקים, כיון שהילדים רצים לכביש וצריך ממש לרוץ אחריהם לאורך כל השהייה בגן המשחקים.

לעומת זאת, אנחנו גרים כ-20 דקות הליכה מגן החיות התנ"כי.

הילדים מאוד אוהבים לבקר שם והם יכולים לרוץ בחופשיות ללא סכנה של כבישים.

לנו זה ממש הופך את השבת לעונג ולא חס וחלילה להפך.

יש לנו מנוי שנתי לגן החיות, כך שאין צורך לשלם ספציפית עבור ביקור בשבתות וימים טובים.

יש עירוב לאורך כל הדרך.

ממנהלת גן החיות מסרו לנו שעל פי הנהלים שלהם, צריך לבוא עם המנוי (כרטיס מגנטי) ושרק גוי סורק את הכרטיסים בשבת.

(סברתי שכיון שאין לנו הנאה ישירה מפעולת הסריקה של הכרטיס, אלא הנאה שבאה כתוצאה מפעולת הסריקה - אישור כניסה - הדבר יהיה מותר גם אם פעולת הסריקה הייתה דאורייתא וכל שכן דרבנן).

בפועל מה שראינו, זה שלמרות הנהלים של גן החיות, לפעמים יש יהודי שסורק את הכרטיסים בשבת, בנוסף ישנם יהודים שעובדים בגן החיות בשבת בכל מיני עבודות שונות.

ישנם עוד נתונים ובירורים והיית שמח לשוחח עם רב בטלפון במקום רק בפורום כאן.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לפי תאור הדברים אפשר ללכת לגן חיות בשבת, ובלבד שקנו כרטיסים מערב שבת ואין ניקוב או פעולות דומות בשבת. אם גם החיות התנכ"י מכין עצמו לכך אין בעיה הלכתית. צריך גם לבדוק שאין הארה אוטומטיית בכניסה לחדרים חשוכים וכדו'.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ