פירוש חלום לגבי זיווג

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/12/22 11:59 א בטבת התשפג

שאלה

בס"ד

חשוב לי לציין שאני חולמת הרבה חלומות על אותו הגבר

בתאריך כ"ד בכסלו חלמתי חלום שאני במקום חשוך ולא רואה שום דבר אפילו לא את עצמי ושמעתי קול של גבר מרחוק הוא אמר לי שהוא רוצה לענות לי על שאלה ששאלתי את בורא עולם (האם הגבר שהכרתי הוא הזיווג שלי) ושעכשיו אני זכאית לתשובה בזכות נרות חנוכה והמלאכים שהטיבו עימי ונקבו בשם של המלאך גבריאל

והוא בישר לי את הבשורה שאכן הגבר שהכרתי הוא הזיווג , באותו הרגע התעוררתי וחזרתי לישון אחרי שנייה חזרתי לחלום אבל פה כבר הגבתי ואמרתי אם אנחנו זיווג אז למה אנחנו בנתק ובמצב הזה ולאחר מכן לפי הבנתי אמרו שהוא לא הזיווג הכל רץ בחלום השני ולא כלכך הצלחתי להבין מה חלום אמת ומה שקר זה קצת תיעתע בי.

נ.ב

לפני שהכרתי את הגבר הייתי בהפרשת חלה ושם הדלקתי נר לזכות הרבי מליובאוויטש וביקשתי זיווג הגון

ויומיים לאחר מכן הוא הגיע לי בחלום ובישר לי שהתפילה התקבלה ושאכן אכיר בחור בסוף ה40 יום שלקחתי על עצמי תפילה

ביום ה40 הכרתי את הגבר שמדובר עליו החלומות.

חשוב לי לציין שנינו מתחזקים בדת וכיום אינינו בקשר.

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

עם זאת, החלום שאת מתארת אכן נראה מיוחד בפרטיו ובהקשר של מה שאת מציינת.

אבל, וזה חשוב מאוד, גם כשיש לנו סימנים שנראים כסימנים מלמעלה, הם יכולים לעורר אותנו, אנחנו לא פועלים ולא מכריעים הכרעות בחיים על פיהם, אלא הכרעות מקבלים רק על פי התורה ועל פי השכל הישר.

ולכן גם במקרה הזה, אני חושב שנכון להתייחס לכל מה שקרה כדבר מעורר לבחון את הדברים שוב, אבל ההכרעה בסופו של דבר לגבי החתונה חייבת להתקבל בעזרת השכל (וכמובן טוב להיעזר גם בשכל של אנשים חכמים, תלמידי חכמים או אנשים קרובים אלייך, כלומר להתייעץ).

בהצלחה רבה בהחלטות החשובות

חודש טוב וחנוכה שמח