פגיעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/12/22 11:47 א בטבת התשפג

שאלה

בעלי פגע במישהי מאד חזק אני חלקית מבינה אותה וחלקית לא

בעלי פתח חשבון של בת וסתם כדי להטריל בכלל מטרידים מינית

הוא נכנס לכמה קבוצות והכיר ילדה בת 20 הוא גדול ממנה באיזה עשור

בהתחלה ביקשתי ממנו שיפסיק להתחזות והפסיק אחרי כמה זמן הוא המשיך לדבר איתה מחשבון אחר גם של בחורה

ואותה ילדה ממש נפגעה שהוא סיפר לה שמדובר בגבר נשוי ומאד מקפידה עליו כרגע

אני בהריון ראשון סופסוף אחרי 3 שנים של טיפולי פוריות קשים מאז ההריון לא משעמם בלשון המעטה

לאחרונה גילינו שאותה נערה מאד מקפידה על בעלי ואנחנו חוששים שלכן כל ההריון מסתבך עם הזמן האם יכול להיות שיש קשר לכך?

היא רוצה עכשיו 5 אלף ש"ח רק כדי לחשוב אם לסלוח לבעלי דבר שכרגע קשה לנו לתת בגלל מצב כלכלי לא כ"כ טוב עקב טיפולים ועקב פתיחת העסק שלי שכרגע לא פעיל בגלל שמירת הריון מה אני יכולה לעשות על מנת שקודם כל להבטיח מקום שבו לא תיהיה הקפדה

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה בעלך חייב להתנצל באמיתיות בפני אותה נערה, ללא התנצלות אמיתית אין מקום לסליחה. כמו כן הוא צריך לקבל על עצמו שלא יעשה דבר זה עוד, ודבר זה צריך ברור מוחלט שאסור להטריל אדם בעולם, לא משנה הכוונות הנסתרות בכל מקום אין ל"הטריל" אדם אחר. לצורך זה צריך ללמוד היטב ספר אהבת חסד וספר שמירת הלשון של החפץ חיים. וכן ספר משפטי שלום. כמו כן עליו להתוודות על המעשה הרע שנעשה, ולהתוודות לפני הקב"ה על המעשה הזה. כמו כן צריך לתת צדקה לעניים או לעזרת הזולת.

אם האדם מתנקה מהחטא אין מקום לתשלום ואין בימינו תשלומים על כך. אלא צריך קודם להיות נקי מהקב"ה ואז לבקש סליחה מלאה מהנערה שגרם לה עגמת נפש.

תשתדלי לחזק אותו ללכת בדרך התשובה המלאה, אין חצי הבנה למעשה אסור, אלא צריך תשובה שלמה לפני הקב"ה וגם בקשת סליחה מהנערה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ