תיקון כרת על זרע לבטלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/12/22 11:57 א בטבת התשפג

שאלה

האם תיקון כרת קשור לחטא של בחורה שעבדה 16 שנים בעיסויים אירוטיים (לא קיימה יחסי אישות עם גברים מעולם!!!) עבדה בעיסויים אירוטים 16 שנה אבל לא קיימה יחסים מעולם איתם! האם נדרש לה תיקון כרת לעשות ואיך ? בחורה רווקה שלא נישאה מעולם. אבל.. היה זרע לבטלה .. ידני.. ???????? סליחה על הכנות אבל הרגשתי צורך לברר מה ואם בכלל צריך לעשות פדיון או תיקון ושוב מדובר בבחורה רווקה בתולה שלא קיימה יחסי אישות עם אף גבר מעולם

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה יש לעשות תשובה אמיתית, כולל הכרת החטא החמור של הוצאת ז"ל, וכן נגיעה בגברים בכלל, ובאותם המקומות בייחוד, כך שזו דרך התשובה הבסיסית "הכרת החט". לצורך כך צריך ללמוד עם אשה חכמה או מדריכה שיודעת את החטא החמור שנעשה. כמו כן צריך קבלה גמורה שאין יותר מגע עם גברים או נשים מכל סוג, וצריך להתוודות על החטא החמור הזה, וצריך ללמוד איסורי ייחוד ונגיעה שבין בנים ובנות, צריך ללמוד עם אשה או מדריכה טובה. כמו כן יש להתוודות ולתת צדקה לעניים או לכל מי שצריך עזרה. רק לאחר מכן אפשר לחשוב לבנות בית חדש ונאמן. תיקון כרת או כל תיקון אחר לא עוזר אלא לאחר שעושים תשובת אמת. אין ליהדות קצורי דרך שונים, אלא דרך ארוכה ומועילה.

חנוכה שמח.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ