תפילת שחרית לאחר סוף זמן שחרית בשמחת בר מצווה

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 27/12/22 21:42 ג בטבת התשפג

שאלה

התבקשתי להיות חזן בבר מצווה שתפילת השחרית תתחיל אחרי סוף הזמן, אבל לפני חצות היום.

(הארוע הוא של לא מקפידים על חלק מהמצוות וזו השעה).

כיצד עלי לנהוג? אפשר להתפלל בזמן, ואחכ להיות חזן בתפילה המאוחרת?

תודה!

תשובה

שלום וברכה,

אם מדובר על שבת בר מצווה- תתפלל שחרית (עד סוף העמידה) בזמן, ותהיה חזן רק בס"ת\מוסף.

אם מדובר בעליה לתורה של יום חול- אל תהיה חזן, אלא תבקש שיכבדו את חתן הבר מצווה\קרוב שלו להיות החזן, ובמקום זה תכין לאירוע דרשה יפה של חיזוק על מהות השמחה שמתחייבים במצוות, ושכל מטרתנו שלשמה נולדנו היא לעשות רצונו יתברך, ולכן שמחים שעוד יהודי החל מהיום מחויב במצוות (זה כדאי גם בשבת בר מצווה בנוסף לחזנות במוסף), ואפשרי שגם תפייט להם (לא כחלק מתפילת החובה) או תקרא להם בס"ת (את שאר העליות חוץ מהעליה של החתן בר מצווה).

והעיקר באירועים כאלו לקרב את ישראל לאביהם שבשמיים במאור פנים וחביבות ושמחה. היו הרבה יהודים קדושים שהתחילו מבר מצווה ועקב זה התחזקו בסוף לשמירת מצוות מלאה.

שא ברכה מאת ה', ויהי רצון שה' יצליח דרכך.