שם לבת אמור

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 05/01/23 00:26 יב בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

אני ובעלי מצפים לבת בע״ה. אני מאוד אוהבת ומתחברת לשם אמור מגיל ילדות.

בעלי רוצה שם בעל זהות יהודית, אני מרגישה שזה השם ולא מעוניינת לוותר עליו מאחר וזה שם שאני מאוד רוצה ומאמינה כי ילד גדל ומתחנך כפי שהוריו יחנכו אותו ואין קשר לכך שמדובר בשם לועזי. לציין כי שנינו מגיעים מבתים דתיים/מסורתיים ואין ספק כי בע״ה נגדל את ילדנו לדרך זו. נשמח להמלצתך

תשובה

לשואלת שלום,

ראשית אברכך בהריון תקין ולידה קלה בשמחה, אמן.

שמו של האדם, מעבר להיותו המילה שישמע הכי הרבה פעמים בחיים, נותנת לו קריאת כיוון.

נכון שמשמעות השם 'אמור' הוא חיובי - אהבה, אך מומלץ וכדאי לבחור שם בעל משמעות בלשון הקודש.

בהצלחה רבה