שלום כבוד הרב .כבר תקופה שאני מרגישה שאני רוצה להתחזק איך מתחילים ?

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 21/12/22 22:07 כז בכסלו התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב .כבר תקופה שאני מרגישה שאני רוצה להתחזק איך מתחילים ?

תשובה

שלום וברכה,

שמחתי מאוד לראות את שאלתך זו. ירבו כמותך בישראל שמחפשים איך להתקרב לקב"ה.

כמובן שאינני מכירך ואינני יודע מי השואלת, אבל באופן כללי- לעניות דעתי טוב להתחיל מלימוד מוסר יומי חצי שעה בלי נדר. ואם אפשרי שתמצאי חברה או רבנית ללמוד איתה בחברותא- מה טוב.

אישית אני אוהב את ההקדמה של "מסילת ישרים" בדגש על ביאור "חובת האדם בעולמו", אבל כמובן זה נתון לסגנון אישי. הרעיון להפנים שאנחנו בעולם הזה "בשליחות" כדי לצבור תורה ומצוות, ושלשם כך כולנו נולדנו.

אני אישית פחות מתחבר למוסר שמנתח באופן פילוסופי, כי מה שצריך זה קודם כל "לחיות את עבודת ה'" ברגש. מובן מאליו שיש בחיים המון מימדים שחשוב לטפח- בריאות, פרנסה, משפחה, יחסי חברה וכו', וכמובן שהיהדות בעד טיפוח של כולם. מוסר מזכיר לנו בנוסף גם את חובתנו כלפי מי שברא אותנו, ונותן חשק להתקדם בעבודת ה'.

בהצלחה רבה, ירבו כמותך בישראל