חשש גזל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/12/22 12:23 יג בכסלו התשפג

שאלה

היי,

לפני מספר שנים פרצו לבית של ההורים של מישהו שאני מכירה, ההורים הפעילו את הביטוח ואמרו לביטוח שנגנב גם המחשב שלו- מה שלא באמת קרה. יש מצב שהוריו קיבלו כסף על המחשב הזה שלא באמת נגנב.

לימים האדם הזה מכר את המחשב וקנה ממנו מחשב אחר.

כעת הוא חזר בתשובה והוא מפחד שנעשה גזל וכעת הוא תוהה איך אפשר לפעול ומה ניתן לעשות.

אשמח לתשובה.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אסור לרמות את חברת הביטוח.

וזו אחריות של ההורים שלו.

המחשב הגיע אליו ללא רמאות והוא ״קנה״ אותו כדין, ועל כן הוא לא צריך לעשות שום דבר.

כל טוב ויישר כוח