קורס קציני שריון ופלוגות לא מגדריות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/12/22 18:22 יא בכסלו התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לשאול למה הרבנים מגנים את הכנסת הבנות לקורס קציני השריון? אמנם אין פלוגה מגדרית אבל יש מחלקה מגדרית כמו בכל מסגרת צבאית הזו. המסגרת שהחייל יהיה בה רוב הזמן היא ממילא המחלקה ולא תהיה בעיה של ייחוד או דברים בסגנון במופעים פלוגתיים, שכן הם הרבה פחות תדירים והמוניים באופיים. בנוסף, יש לציין שגם אצל ג'ובניקים שעושים מסלול הסדר אין פלוגות מגדריות בטירונות ועדיין הרבנים לא יצאו בהודעה חריפה שאין להתגייס לשם כשם שהם עשו בשריון. אשמח לשמוע למה זה עד כדי כך גרוע, ומה ההבדל בין פלוגה שבקושי פוגשים בקורס קציני שריון בהשוואה למחלקה ושלא יכול לקרות בה שום מקרה שיעבור על ההלכה לבין שירות עורפי עם בנות או שהיה עם בנות בפלוגה בטירונות עורפית. יש לציין שהצבא ממשיך לאפשר כרגיל מחלקה מגדרית. באמת מעניין אותי מאיפה זה נובע ולמה זה הוביל להודעות חריפות כאלו שדורשות לא להתגייס לשריון וכו'?

תשובה

שלום וברכה

המילה "מגנים" אינה מתארת טוב מספיק את עמדתנו.

אנחנו לא עוסקים בגינויים.

אנחנו עוסקים בשילוב הראוי שבין בנים ובנות בצה"ל.

בשריון, בניגוד לחי"ר, אין עבודה מחלקתית של ממש.

הפעילות כולה היא במסגרת פלוגתית.

בשל כך, כל מה שכתבת על הפעילות המחלקתית אינו רלוונטי, וזו הסיבה שאנחנו מתנגדים לפיתרון המלאכותי של פעילות מחלקתית.

בעורף האתגרים אחרים. אין מציאות של לינת שטח משותפת, אין מציאות של קיום פיזי הדוק בין האנשים, ולכן אנו רואים ביחידות השדה את האתגר הגדול, שמאפשר שרות בנות, שרות משותף, צניעות ראויה וכדו'. המסגרת הפלוגתית היא המתאימה.

כל טוב