שיר של זלדה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/12/22 18:12 יא בכסלו התשפג

שאלה

שלום לך כבוד הרב , רציתי לשאול , יש איזה שיר של המשוררת זלדה שבו היא פוגשת קבצנית , והקבצנית נותנת לזלדה צנצנת דבש , וזלדה פתאם מגלה לתמהונה שאהבתה שרויה עדיין בספירות הנמוכות ושעליה לנפץ שבע חומות של סירוב כדי שתוכל לקבל את דבש מתת הידידות מהקבצנית , והשאלה שלי למה היה קשה לזלדה לקבל ? האם לקבל זה מדרגה יותר גבוהה מלתת?

תשובה

שלום וברכה

אני מניח כי ככל שירה - אפשר להעניק לדברים פרשנויות שונות.

וזו ההנחה שלי:

צנצנת הדבש מהאישה הנותנת הציבה בפני זלדה - מראה.

לפניה אישה שחיה בספירות גבוהות של אהבה ונדיבות - על אף מצבה הקשה מבחינה פיזית.

ולקבל ממנה משמעות הדבר הוא להכיר בנחיתות שלנו - מולה אישה מיוחדת זו.

ולכן היה צריך לנפץ שבע חומות של סרוב, ובניפוץ זה משתחררים מהקנאה, מהגאווה העצמית, ופותחים את הלב להכיר את גדלותה של הנותנת.

ורק אז מצליחים לקבל.

ולמה אני עוסק בשיר זה ?

כי מסתמא גם לי יש שבע חומות של סרוב בתחומים מגוונים.

וצריך לנפץ אותם...

כל טוב