שעות המתנה בין בשר לחלב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/12/22 18:08 יא בכסלו התשפג

שאלה

שלום הרב שרלו,

אני שואל בשביל אבא שלי, בן 74

אבא צריך לקחת גלוצרנה - תוסף תזונה חלבי

אבא חולה סוכרת, 3 שנים לאחר כריתה חלקית של הקיבה עקב מחלה ממארת

הרופאה אמרה שחייב לקחת את התוסף פעם ביום עקב חולשה ותזונה לא מספיקה

יש לציין שאבא שוקל 59 ק"ג עם גובה 170 ס"מ ולא מצליח להעלות במשקל

צריך לקחת את התוסף בין הארוחות, כי סותם את התאבון,

בין ארוחת בוקר לצהריים זה לא אפשרי כי התוסף סותם לו את התאבון לכמה שעות ואין מספיק הפרש שעות בין הארוחות,

אבא מקפיד לשמור 6 שעות בין בשר לחלב.

אוכל צהריים ב 13:00, כך שאם נוטל גלוצרנה בשעה 19:00 לא יכול לאכול ארוחת ערב...

השאלה היא האם יש היתר ליטול את הגלוצרנה בשעה 16:00 לאחר המתנה של 3 שעות בלבד אחרי ארוחה בשרית?

תודה רבה

אלעד

תשובה

שלום וברכה

בוודאי.

הוא מוגדר כחולה, והוא חייב לפעול בצורה המיטיבה איתו ביותר.

וכאשר מדובר בדיני הרחקות בלבד - הם נדחים מפני ההטבה עימו.

כל טוב ורפואה שלמה