שינוי שם פרטי ושם משפחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/12/22 21:13 י בכסלו התשפג

שאלה

שלום שמי גבריאלה אליאור, נולדתי כגבריאל קאן בתאריך 1/12/1988 בשעה: 20:45 צרפת להורים גרושים, אמא שלי טלי אליאור במקור (קראוטהמר), התעללה בי ריגשית ופיזית כל אורך השנים וחוויתי טראומה מאוד גדולה , אני מרגישה שכל דבר שאני אעשה מציאת עבודה או מהלך בחיים לא יעשה טוב כשאני עם השם גבריאלה , יש לציין כשאני כבר כמה זמן לא בקשר עם אבר שלי שמעון קאן ושהייתי מעוניינת לדעת אם שינוי שם ושם משפחה יהיה מהלך טוב, ואיזה שם מתאים לי?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין שום קושי תורני לשנות שם משפחה - לשם המשפחה אין שום משמעות תורנית. לכן אם יש בכך הקלה, זה השינוי הכי פשוט.

שינוי שם פרטי נחשב פעולה חריגה. משנים שם כאשר החיים נמצאים במצוקה קשה, בסכנה - על פי רוב בריאותית.

אם מאוד חשוב לך לשנות שם פרטי, אני מציע שתבקשי לפגוש רב ולבדוק זאת אתו ולא בשאלה באינטרנט.