התלבטות בין מספר שמות לבנים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/12/22 16:47 י בכסלו התשפג

שאלה

שלום רב,

אשמח לברר לגבי שמות מומלצים לבנים -

התאריך המשוער ללידה הוא - 2.2.23,

אנו חושבים על - ארי, שון, רוי, רום

אשמח לקבל את תגובתך בנוגע לכך ????

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אף לא אחד מהשמות הוא שם עברי ברור.

זו 'אופנה' כיום - לתת לבן ישראל שם נכרי כדי לאפשר לו להסתגל לסביבה שאינה עברית.

על כך שתי תשובות:

1. שמו של אדם חשוב מדי ולא נכון לקלקל אותו רק בגלל הצורך שיסתדר בין גויים.

2. מי שמגיע למעמד בזכות עצמו - השם שלו מתקבל בכל מקום כפי שהוא - יש ישראלים שמוכרים בעולם עם שמותיהם העבריים כמו 'נעם חומסקי'.

לגופו של עניין

שון ורוי - הם שמות נכריים לחלוטין.

בשמות ארי ורום אפשר למצוא גוון עברי.

אבל אני לא הראשון שמסתייג מהשם ארי

https://www.hidabroot.org/question/289923

לשם רום אפשר להציע פשר עברי = רוממות.

אני לא הראשון שמסתייג מהשם רום

https://rabanim.net/?nav=open_send_center&shela_id=133703

תנו לבנכם שם עברי מכובד - עדיף דמות מהעבר המשפחתי שלכם - אחד הסבים שכבר לא אתנו.