עלייה לתורה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/12/22 20:33 ט בכסלו התשפג

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

רציתי לדעת האם יש אפשרות להעלות לספר תורה עליית שני "לוי" מישהו ששם משפחתו הוא "עמר". הוא ממוצא תימני, הוא טוען ששם משפחתו מיוחס לשבט לוי , כאשר הפירוש של השם משפחה "עמר" הוא קיצור של עמרם, והכוונה שהוא מיוחס לעמרם שמיוחס לשבט לוי. האם ידוע דבר כזה , או שיש מקור כלשהו לבדוק את זה?

בברכה,

אייל

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בימינו יש חשש שאם יעלה ללוי יבואו לתת לו מעשר ראשון, לכן אין מעלים ללוי אלא מי שיש לו חזקה ברורה מאבותיו ואבות אבותיו שהוא לוי. כל הסימנים של שמות משפחחה הם מועילים רק לסייע וכדו' אבל לא לקבוע שאמנם כך המציאות.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ