עין הרע ותחושות לא טובות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/12/22 19:18 ט בכסלו התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב ומחילה אם השאלה שלי פוגעת במגזר מסויים.

נולדתי למשפחה צפון אפריקאית ובעבר רב מוכר וידוע אמר לאמא שלי שסבתא שלי עשה לאבי שחור ומאז החיים של ההורים שלי נהרסו,הן מבחינה בריאותית והן מבחינת הנישואים שלהם. אחיות של אבא שלי היו בסוד העניינים וניסו אף הן לחבל בנישואין של הוריי. מאז ומתמיד אחיותיי ואני מודרות מהמשפחה והפכנו להיות הכבשים השחורות.. תמיד יש תחושה שמסתכלים עלינו בעין לא טובה.

השנים עברו וכיום אני ברוך השם נשואה ולאחר זמן ארוך של ניסיונות וטיפולים אני בהריון בחודשים מתקדמים. בקרוב יש לנו אירוע משפחתי גדול ואבא שלי רמז לי שעדיף שלא אגיע בשל העין הלא טובה של אחיותיו ואימו.

אני אדם מאוד מאמין אבל נופלת במקומות האלה ומאוד מפחדת מאנשים. מצד אחד אני מרגישה שזו עבודת אלילים שאני מאמינה בכוחות של בני אדם ומצד שני יש התייחסות בגמרא לעין רעה.

אודה להתייחסותך כבוד הרב, אשמח לדעתך מה דעתך.

תשובה

שלום

אינני יודע מה הייתה כוונתו של אותו רב, אבל אומר לך בצורה הכי ברורה - אין שום משמעות לאיך שהם מסתכלים עליכם.

יש מנהיג לעולם והוא מנהל אותו בטובו.

תוציאו את זה מהראש.

לגבי ההגעה לאירוע המשפחתי - אין כמובן שום בעיה להגיע, אבל אני מציע רק לשקול את זה אם יש חשש שזה יצער את אביך.

ממליץ מאוד לקרוא במלואם את דבריו של הרב אבינר בקישור הבא

http://shlomo-aviner.net/index.php?title=%D7%9E%D7%A1%D7%97%D7%A8_%D7%94%D7%A1%D7%A8%D7%AA_%D7%A2%D7%99%D7%9F_%D7%94%D7%A8%D7%A2_(%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8)

כל טוב ובהצלחה ושבוע טוב