כישוף

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/12/22 18:54 ט בכסלו התשפג

שאלה

כבוד הרב יש עליי כישוף למניעת זוגיות כבר 7 שנים ,7 שנים שאני לבד ולא מצליחה למצוא אהבה כל מי שהלכתי אליו אמר שקשה להסיר את הכישוף הזה כי קברו משהו ...האם אתה יכול לעזור לי בבקשה אני נואשתתתתת ויתומה וזה מעציב אותי מאוד תודה

תשובה

שלום

אני יכול לעזור לך רק אם תחליטי להאמין למה שאני כותב לך.

אין עלייך שום כישוף. כלום.

האמירות האלו אלו אמונות טפלות שאין להם שום ממשות וקיום במציאות.

הקיום היחיד שלהן זה בנפש שלך שכל כך מפחדת מזה.

יש בורא לעולם והוא זה שמנהל אותו.

תבטחי ותאמיני בו ובטובו.

העובדה שאת לא מצליחה למצוא אהבה לא קשורה לשום כישוף.

אני מציע חמישה דברים:

א. תשובה - למצוא מה אפשר לשפר ולהתקדם בחיים, שיהיו חיים יותר משמעותיים, יותר חיוביים, יותר קרובים לאלוקים.

ב. תפילה - להתפלל לבורא עולם שבידיו הכח להשפיע שפע טוב. במילים שלך או במילים של דוד המלך עליו השלום בספר תהלים.

ג. צדקה - להפוך להיות צינור לשפע ברכה כלפי אחרים, בצדקה או בחסד.

ד. ברכה - ללכת לצדיקי אמת ולבקש שיברכו אותך ויתפללו עלייך.

ה. השתדלות - למצוא את האנשים הנכונים שאפשר להיעזר בהם באופן מעשי כדי למצוא זוגיות - שדכנים או חברים וחברות שיכולים להציע הצעות. בנוסף, לשקול אם כדאי לפנות לגורם מקצועי מתחום הטיפול הרגשי שיסייע למצוא אם יש מה שמעכב וחוסם אותך, ויסייע לשחרר את אותו הדבר.

בהצלחה רבה