תביעת דיבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/12/22 21:12 ט בכסלו התשפג

שאלה

בזמנו שאלתי לגביי החטא להיות נשוי/אה ולפנטז על אחר/ת ללא בגידה בפועל. הבנתי שזה לא מוסרי .השאלה האם אדם טוען לגביי הזוג הנל שהינם מנהלים רומן למרות שהדבר אינו נכון ... האם ניתן לתבוע דיבה ? הכל מתנהל במסגרת העבודה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שאלה זו היא חייבת להיות מבוררת בבית הדין, המושגים בזה הם עדינים ומורכבים, אבל ברור שאי אפשר לטעון על בגידה בפועל אם לא הייתה בגידה בפועל, אבל יש תתי נושאים ומצבי ביניים שחלקם אפילו רגשיים, שהם כבר צריכים ברור מעמיק בבית הדין. בכו"א לפי מה שאת כותב אין כאן מושג הלכתי של "בגידה" אבל יש כאן מצבי ביניים שצריכים ברור.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ