התרת נדרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/12/22 21:53 ט בכסלו התשפג

שאלה

היי, חזרתי בתשובה לא ממזמן, ובתקופה שלא הייתי דתי,לא ייחסתי משמעות כמו היום לנדרים, ונדרתי נדר שאני לא אשתמש בכלי עזר מסוים, כי אותו כלי עזר מסוים מזיק לי באופן כללי, אבל בזמן שנדרתי את הנדר, לא ידעתי שיצא שיש לי מבחן שבו הכלי עזר הוא משמעותי בשבילי ויכול לעזור לי, והייתי רוצה לדעת האם מדובר בנדר שגגה והאם אני צריך להתירו.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נדר כזה צריך התרה, אמנם יש לך את הפתח להתיר, אבל זה צריך להעשות בפני ג' אנשים ואחד מתוכם צריך להבין בענייני נדרים, והם יתירו לך נדר זה.

אשריך שאתה מקפיד על חשיבות וקדושת הדיבור היהודי.

בברכת התורה הוארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ