זרע לבטלה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/12/22 10:07 יא בכסלו התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,אני חוזר בתשובה ואיבחנו לי דיכאון קל לפני חודש וחצי בערך וישר נתנו לי כדורים,הכדורים מעיפים אותי,עושים לי כאב ראש אבל הדבר הכי נורא הם גומרים לי להיות חרמן כל הזמן.

רק עכשיו הכדורים התחילו להשפיע ולא משנה מה אני עושה נפגש עם חברים בלימודים רואה טלוויזיה.

לא כמו פעם אני לא מצליח להעביר את זה,שאני עושה זרע לבטלה אני מרגיש מנותק מה' לכמה ימים וגם זה עושה לי תחושה חרא אחרי זה,לפסחכיאטר לא אכפת,אני יודע שצריך להקשיב לרופאים אבל יותר חשוב לי לא להרגיש מנותק מה',יש לך פיתרון?

זה מקרה מסובך אני יודע,יש אפשרות לעשות כיאלו אני בולע כדי לא להיות חרמן,בעצם הכדורים עוצרים דיכאון אחד וגורמים לי לאחר

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מבקש לחזק אותך עוד ועוד בדרכך.

זה בוודאי לא פשוט, ויישר כוח על כל מה שאתה עושה.

אם נופלים - לא כדאי להרגיש מנותק מה׳.

כדאי יותר לחשוב בדיוק מה שאירע - לאמור: אתה רוצה קשר עם הקב״ה, אתה לעיתים נופל, אתה קם מחדש ומנסה, אתה עם כדורים וכדו׳.

זו האמת.

ומתחברים לטוב. ומתאמצים. ואם נופלים - קמים שוב, ומתחברים מחדש.

כל טוב ושמחה