קדיש על סבא

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/12/22 12:46 ז בכסלו התשפג

שאלה

בס''ד

שלום רב, סבי נפטר לפני 4 שנים, האזכרה תיערך בעוד חודשיים. בימים האחרונים אני חלמתי עליו מספר פעמים, באחד החלומות הוא השתעל. אני רוצה לבדוק אפשרות האם אני יכול לומר עליו קדיש. אין לו בנים, אלא רק בנות. והורי יוודעו לחיים ארוכים. האם אני יכול לומר עליו קדיש לעזור לעילוי נשמתו.

תשובה

שלום לך,

אין ענין לומר קדיש אלא ביום האזכרה.

אם הוריך מסכימים אז אתה יכול לומר עליו קדיש באותו יום ובאותו יום בלבד. אם אביך שהוא חתנו אומר עליו קדיש - אין שום סיבה שאתה תאמר.

אם החלום מטריד אותך אז תאמר כמה פרקי תהילים לעילוי נשמתו.

בברכה דוד לוי