חרקים בקוואקר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/11/22 11:55 ו בכסלו התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני כבר תקופה אוכלת קוואקר(שיבולת שועל) ללא סינון או בדיקה שלו כיוון שהבנתי שאין צורך בכך.

היום כשרציתי להכין במקרה שמתי לב שיש משהו חריג, הסתכלתי מקרוב וראיתי שזה חרק קטן וזרקתי הכל ישר.

השאלה היא, הרי אם מצאתי עכשיו חרק מן הסתם שגם בפעמים הקודמות שאכלתי היה גם וזה איסור חמור אך זה היה לצערי בשוגג.. מה ניתן לעשות במקרה הזה?

תודה רבה!

תשובה

שלום

לגבי בדיקת הקוואקר, ראי בקישור הבא (בכלל, אני ממליץ להשתמש באתר של הארגון החשוב -כושרות)

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=55348&lang=HEB

לגבי העבר, יש כאן ספק האם באמת היו חרקים במה שאכלת, ובוודאי שזה היה בשוגג (אולי זה אפילו פחות משוגג), ולכן פשוט תעשי תשובה על כך ותשתדלי להישמר בעתיד.

כל טוב